1. ALLMÄNT

Dessa köpvillkor gäller vid försäljning till konsumenter av varor och tjänster på essnce.se

(”hemsidan”) som erbjuds av Longlaq AB, Harstigen 16 571 42 Nässjö , organisationsnummer 559248-3480 ”Longlaq”, ”företaget”, ”vi” och ”vår”). Våra köpvillkor utgör hela avtalet mellan parterna. Ingen ändring av dessa köpvillkor är giltig, såvida den inte är skriftlig och har undertecknats av de berörda parterna. Läs köpvillkoren noga innan du gör din beställning och skriv ut en kopia för framtida referens. Genom att göra en beställning hos oss eller acceptera leverans av en av våra produkter accepterar du dessa köpvillkor. Köp på hemsidan kan göras av privatpersoner över 18 år, bosatta i Sverige (”kunden”, ”du”, ”din”, ”ditt”).

Våra kontaktuppgifter:

hello@essnce.se

2. BESTÄLLNING, PRIS OCH BETALNING

Alla priser på hemsidan är angivna i SEK och inklusive moms. En fraktavgift kan tillkomma men redovisas då innan slutförande av beställning. En beställning görs enkelt och säkert på vår hemsida och blir bindande när sista steget i kassan (betalning) har genomförts. Kort efter att din beställning har genomförts mottar du en orderbekräftelse via mejl, som utgör kvitto för köpet. Efter genomförd order har vi tyvärr ingen möjlighet att avbryta ordern eller göra ändringar i den.

Du betalar enkelt och tryggt hos oss via Klarna Checkout som erbjuds i samarbete med vår betalningspartner Klarna (Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, organisationsnummer 556737-0431). Vid betalning med Klarna kan en kreditprövning vara nödvändig, vilken utförs av Klarna, och i samband med detta kan du behöva upplysa ditt personnummer. Klarna erbjuder flera olika betalningsmetoder och dessa presenteras i kassan tillsammans med de eventuella villkor som gör sig gällande. Villkoren för Klarnas betalningsmetoder går även att läsa här. I tillägg till detta kan du läsa Klarnas allmänna användarvillkor här och Klarnas personuppgiftspolicy här.

3. LEVERANS

Beställningar gjorda på hemsidan kan endast levereras till adresser i Sverige. Leveransen utförs av PostNord eller DHL. Leveranskostnad kan tillkomma, vilken presenteras innan beställningen genomförs i kassan. När beställningen skickas från vårt lager får du ett mejl med spårningsinformation. Vår normala leveranstid är 3-5 vardagar. Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar dock senast efter 30 dagar efter beställningen är gjord, om inte en leveranstid på mer än 30 dagar uttryckligen avtalats. Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utom vår kontroll kan vi inte anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag.

Vi ansvarar för din beställning fram till dess att du fysiskt har mottagit den. Om du kan se synliga transportskador på emballage eller produkt vid leveranstillfället, eller om leveransen inte överensstämmer med informationen som står i din orderbekräftelse, ombeds du att meddela oss detta per mejl så snabbt som möjligt. Vi undersöker då situationen närmare och vid felaktig leverans ser vi till att skicka rätt produkt eller återbetala beloppet, beroende på vad som avtalas och är möjligt. Eventuell returfrakt och/eller leveranskostnad för ny vara betalas inte av kunden i detta fall.

Om en leverans inte hämtas ut kommer den att returneras till oss automatiskt. Vid en automatisk retur tar vi ut en avgift om 150kr. Denna avgift dras från beloppet som återbetalas. 

4. ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Vi erbjuder 14 dagars ångerrätt vid köp på hemsidan. Ångerrättsperioden börjar räknas från den dag du mottar din beställning eller, vid uppdelad leverans, den sista delen av din beställning. Om du ångrar ditt köp kan du inom ångerrättsperioden antingen skicka beställningen i retur eller meddela oss skriftligt att du vill utnyttja ångerrätten.

Om du väljer att utnyttja din ångerrätt genom att meddela oss skriftligt om detta inom ångerrättsperioden ska du mejla oss och skriva att du vill utnyttja ångerrätten. Efter ditt meddelande om att du ångrar köpet har du 14 dagar på dig att returnera varan till oss. Du kan skicka returen med valfri fraktfirma och du som kund står själv för returkostnaden. Vid en retur, vänligen mejla oss för att efterfråga ett returformulär som du skriver ut, fyller i och lägger med i returpaketet.

Returadress:
Longlaq AB

Hantverksgatan 5C

57132 Nässjö

Vid en retur ansvarar kunden för varan fram till dess att vi tar emot den. För att få återbetalat hela beloppet du betalat för den eller de produkter du returnerar ska de returneras i oöppnad, förseglad förpackning för hygienprodukter. Produkter som inte är plomberade eller inte kan öppnas p.g.a. hygienskäl kan undersökas i samma utsträckning som anses normalt i en fysisk butik. Om du returnerar en produkt som inte kan öppnas p.g.a. hygienskäl med bruten försegling kan ett värdeminskningsavdrag tillämpas. Värdeminskningsavdraget kan utgöra upp till 100% av produktsumman.

Återbetalningen görs via samma betalningsmetod som användes för att betala för köpet, om inget annat avtalats specifikt. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi har mottagit ditt meddelande om att du önskar utnyttja ångerrätten, förutsatt att vi har mottagit returen eller bevis på att returen har skickats. Om du har ångrat hela din beställning återbetalar vi, utöver produkternas värde, även fraktkostnaden motsvarande den billigaste tillgängliga fraktmetoden vid beställningstidpunkten. Om du har valt en annan fraktmetod än den billigaste som erbjöds återbetalas inte mellanskillnaden.

Notera att vi inte kan göra några byten. Om du önskar en annan produkt ombeds du att skicka den beställda produkten i retur och göra en ny beställning på önskad produkt.

5. REKLAMATIONSRÄTT

När du handlar på essnce.se har du 3 års reklamationsrätt. Om du vill reklamera en vara ber vi dig att kontakta vår kundservice och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Vid en godkänd reklamation kan du antingen få varan reparerad eller ersatt, pengarna tillbaka eller prisavdrag, beroende på den specifika situationen. För att en reklamation ska godkännas behöver den vara berättigad och felet får inte ha uppstått till följd av felaktig användning eller annan skadlig behandling. Du ska reklamera inom ”rimlig tid” efter att du har upptäckt felet hos varan. Om du reklamerar inom två månader efter att felet upptäcktes är reklamationen alltid gjord inom rimlig tid.

Vid en godkänd reklamation kan du behöva returnera den reklamerade varan. I sådant fall kommer vi att skicka en returetikett till dig som du kan använda för att skicka returen. Vid användning av returetiketten står vi för returkostnaden. I samband med detta skickar vi dig även ett returformulär som vi ber dig att skriva ut, fylla i och lägga med i returpaketet.

6. INTEGRITET OCH ANVÄNDNING AV KUNDINFORMATION 

Vi värnar om din integritet vid behandling av dina personuppgifter. Du kan läsa vår fullständiga personuppgiftspolicy här.

7. ÄNDRINGAR I VILLKOR 

Vi kan ändra köpvillkoren utan förvarning. Eventuella ändringar gäller för alla beställningar som görs efter ändringen av våra köpvillkor.

8. TVISTLÖSNING

Om en tvist skulle uppstå mellan dig och oss, och denna mot förmodan inte kan lösas, prövas den vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. Om du vill upprätta ett ärende hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kan du kontakta dem på: Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm eller www.arn.se. Vid eventuell tvist som prövas av ARN följer vi nämndens rekommendationer. Du kan även gå vidare med ditt klagomål på EU:s gemensamma tvistlösningssida som du hittar du här.